Folk flest vet ikke hvordan de skal reklamere

Hvis du har kjøpt noe, enten det er en vare eller en tjeneste, kan du alltid reklamere hvis du mener det er feil ved det du har kjøpt.

Din rett til å reklamere følger av de ulike kjøpslovene. Men det er viktig at du reklamerer riktig, for hvis du gjør feil så mister du rettighetene dine.

 

En reklamasjon er kort og godt en beskjed til selger om at du ikke er fornøyd med det han har levert. Når du har reklamert og det viser seg at du har rettmessig grunnlag for reklamasjonen, kan du kreve at feilen blir rettet, at du får prisavslag eller erstatning, eller at kjøpet blir hevet. Dette er verdifulle rettigheter som du ikke må skusle bort.

 

Grovt sett skal du reklamere i to faser. Når du oppdager at noe er feil så må du sende en skriftlig reklamasjon (gjerne pr. mail) så raskt som mulig. Dette kalles gjerne en nøytral reklamasjon og den behøver ikke å være detaljert. Det viktigste ved den nøytrale reklamasjonen er at den avbryter reklamasjonsfristen.

 

Deretter må du komme i dialog med selger om feilens innhold, gjerne via bistand f.eks. fra en takstmann, slik at del blir klart hva du kan kreve. Dette kan du (må du) gjøre mer uførlig.

Vårt viktigste råd er imidlertid at du reagerer så raskt som mulig. Det er ingen grunn til å vente for domstolene har tolket reklamasjonsfristene strengt. Når loven sier «innen rimelig tid» så betyr det i realiteten innen kort tid.

 

Så du må reagere nå. Ta gjerne kontakt med oss igjennom vårt kontaktskjema eller ring oss, så hjelper vi deg.


 

NETTADVOKATEN – Advokatbistand på nett - Denne siden er for øyeblikket ikke i drift. Om du er Advokat og ønsker å drive denne side ta kontakt med Medon v/Christian Lie - tel: 93035270 - christian@medon.no