Barneløse ektefeller bør skrive testament

Hvis dere ikke har barn og den ene av dere plutselig dør må den lengstlevende dele arven med den førsteavdødes foreldre eller avkommet etter disse, hvis dere ikke har skrevet testament som bestemmer noe annet.

Hvis dere ikke har barn og den ene av dere plutselig dør må den lengstlevende dele arven med den førstavdødes foreldre eller avkommet etter disse, hvis dere ikke har skrevet testament som bestemmer noe annet.


Tenk deg at den ene av dere dør. Begge har dere regnet med at det dere har bygd opp sammen eies av dere og bare dere, og at den som lever lengst i trygghet skal kunne leve videre med det dere eier, men sånn er det ikke.


Den førstavdødes slektsarvinger trer inn som arvinger og de har krav på halvparten av førsteavdødes formue, dvs. en fjerdedel av det dere har klart å skaffe dere sammen. Ofte er det veldig urettferdig.


Riktignok har dere mulighet til å sitte i uskiftet bo, men det er da begrensninger i hvorledes dere kan råde over boet.


De viktigste er:
• du kan ikke gi bort fast eiendom
• du kan ikke gi bort verdier som står i misforhold til boets totalverdi
• du kan ikke gifte seg på nytt uten å skifte


Derfor skulle dere selvsagt ha opprettet et gjensidig testament der dere sier at lengstlevende skal arve alt som førstavdøde etterlater seg.


Nettadvokaten hjelper dere gjerne med å opprette dette testamentet.


 

NETTADVOKATEN – Advokatbistand på nett - Denne siden er for øyeblikket ikke i drift. Om du er Advokat og ønsker å drive denne side ta kontakt med Medon v/Christian Lie - tel: 93035270 - christian@medon.no